top of page
Blije baby
White.png

Shantala Babymassage

Genieten en rust voor de allerkleinste

Liefdevol communiceren

De Shantala babymassage is via de Franse arts Frédérick Leboyer vanuit India naar het Westen overgebracht en is gebaseerd op ayurveda. De kern van Ayurveda is dat de mens in zijn geheel wordt bekeken: lichaam, geest en de wereld om ons zijn onlosmakelijk met mekaar verbonden. In de Shantala babymassage komt deze benaderingswijze terug.


Shantala babymassage is meer dan enkel een massage. Het is een manier van liefdevol communiceren met je baby niet alleen middels je handen, maar ook met je ogen en je stem. Dit binnen een kalme en rustgevende sfeer. Onze baby’s, je moet met hun ruggetjes praten, met hun huid die net zoveel honger en dorst heeft als hun buik. Ze hebben warme liefkozingen nodig, meer nog dan melk. Je moet ze wiegen, masseren, strelen. Je moet ze met je handen opnieuw zeggen wat de moederschoot ze vertelt.

Moeder die babyvinger vasthoudt

Uit diverse wetenschappelijke studies is bewezen dat elke vorm van liefdevol huidcontact tussen ouder en kind de lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid van het kind enorm bevordert.
Baby’s die regelmatig gemasseerd worden blijken een hoger gehalte aan gelukshormonen te hebben en veel minder stresshormonen. Verder wordt hun immuunsysteem gigantisch versterkt.


Massage is verder een belangrijke manier van communicatie met je baby. Aanraking is de meest efficiënte manier om jouw liefde voor je kindje te tonen. Het zorgt voor meer eigenwaarde en een gevoel van geborgenheid. Dit is de basis van een gezonde ontwikkeling.
Babymassage kan ook helpen de spieren en gewrichten te ontspannen en te verstevigen en bevordert de doorbloeding.
Ten slotte stimuleer je de doorstroom van de levensenergie.

Het is een aanrader om al de eerste maanden na de geboorte met de massage te beginnen.
Shantala massage kan vanaf de geboorte gegeven worden tot en met 8 jaar.

Image by Fé Ngô

Tijdens de shantala babymassage leer ik jou tools om zelf jouw kind tot rust te brengen. Het is dus de bedoeling dat jij zelf jouw kind masseert om het contact tussen ouder en kind maximaal te stimuleren.

Image by Krystal Ng

Tarieven

Pakket: 3 sessies van 1u                 €75   

Afspraak maken

evi.thys@telenet.be /  Tel. 0497 11 49 15

Spa en wellness
bottom of page