top of page
Image by Robert Collins
White.png

KIND en GEZINSCOACH 

CREATIEF en ONTSPANNINGSGERICHT 

Kinderen in hun kracht laten komen

Gedreven vanuit mijn passie om te werken met kids/jongeren en mijn ervaring als kidsyogadocent en creatief danscoach, voelde ik dat ik nog meer voor hen wil betekenen.


Hierdoor heb ik de opleiding kind- en jongerencoach gevolgd, met bijkomende specialisatie als ‘veerkrachttrainer’. Daarbuiten heb ik ook de bijscholing 'creatief werken bij rouw en verlies' bijna afgerond. Ik weet als mama van 2 kids die ook hun speciale handvaten hebben hoe vaak het zoeken is naar de juiste begeleiding en tools.


Mijn bedoeling is om bij de kindercoaching holistisch te werken om zo een totaalbeeld van het kind te vormen. Waar voelt het kind zich niet lekker? Waar zit spanning in zijn lichaam? Hoe zit het met slaap- en voedingspatroon? Hoe kunnen we mogelijke overprikkeling verhelpen? Ik vertrek steeds vanuit de noden van het kind. Het kind heeft alles in zich om zichzelf te helen! Tegelijk kijk ik naar de gezinsdynamiek en wat er daar nog geheeld kan worden. De bedoeling is het kind te coachen zodat het kind zelf weer verder kan. Bij zware psychologische problemen wordt er doorverwezen naar een psycholoog. 


Er zal tijdens een korte intake met de ouder bekeken worden waar de problemen zich situeren en welk traject er uitgewerkt kan worden.
Soms zitten ouders echter zelf helemaal met de handen in het haar en willen ze zelf graag wat advies, tips en tools ontvangen. Ook zij kunnen bij mij terecht voor advies op maat. Zij kunnen dit vervolgens in de dagelijkse opvoeding integreren en zo zelf aan de slag met hun kind. 


Elke sessie wordt individueel op maat bekeken en hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende technieken.

Image by Gabriel Baranski

lichaamswerk

Meditatie, mindfulness, yoga, creadans, lichaams- en voetmassage.
Kinderen zijn vaak de voeling met hun eigen lichaam kwijt. Door alle prikkels, stress, drukte en beeldschermen worden we te vaak uit onszelf weg getrokken. Lichaamstherapie doet weer lekker aarden en het kind leert weer voelen waar de spanningen precies zitten en hoe het altijd terug naar een staat van rust kan keren.

 

creatief

Tekeningen maken & ontleden, mandala’s, verschillende sensomotorische werkvormen, knutselen met elementen uit de natuur,.... Creatieve therapie helpt het kind contact maken met zijn ‘innerlijke kind’ en helpt bij het verwerken van angst, verlies, verdriet,…zonder dat er veel gepraat hoeft te worden. Het is uiting geven aan wat er vanbinnen leeft.
 

veerkracht  Zelfvertrouwen

In verschillende sessies werken we aan het schatkistje van het kind: welke talenten zitten er al en mogen meer getoond worden? Wat mag uit de rugzak gegooid worden? Hoe kunnen we zelf onze koers beter leren varen welke tegenslagen er ook komen? Deze training is speels opgebouwd en vergroot het zelfvertrouwen van het kind. Dit wordt ook soms in groepjes aangeboden. Er kan eventueel ook een kind/ouder sessie hiervan geboekt worden ter bevordering van de onderlinge relatie. 
Hou FB in de gaten voor de juiste data!
 

VERBINDENDE KIND/OUDER SESSIE

Veel ouders komen bij mij terecht met vragen hoe ze naar een betere communicatie en verbinding met hun kind kunnen gaan. Op vraag worden er dan individuele kind/ouder sessies georganiseerd, waarbij ze volledig op maat tools aangereikt krijgen om samen op ontdekking te gaan naar wat hen weer opnieuw kan verbinden. Altijd heel bijzonder om te zien wat een magisch effect dit op hun relatie heeft!

Info

 Voor wie:
kids/jongeren tussen 4 en 18 jaar OF
ouders die nood hebben aan advies & praktische tools
Sessies:
intake-en evaluatiegesprek: 30 euro - 30 min
Tarief:
55 euro / 60 min.
Bij 5 sessies, is er op de 6de sessie 15 euro korting.
Na de laatste sessie wordt er desgewenst feedback

aan de ouder gegeven via een evaluatiegesprek.

Check mijn FB pagina voor diverse workshops: veerkrachttraining in groep (coming soon), Creatief begeleiden bij rouw en verlies enz.

evi.thys@telenet.be /  Tel. 0497 11 49 15

Het verfraaien van Paaseieren
bottom of page