top of page
Reiki behandeling
White.png

Cranio-sacrale lichaamstherapie

De behandeling

Cranio-sacrale therapie is een zachte en krachtige holistische behandeling die kan helpen om fysieke en emotionele spanningen los te laten. Door middel van zachte aanraking met de handen kunnen we spanningen in de weefsels vrijmaken, zodat de levensstroom weer vrij aanwezig kan zijn en stromen.


In het lichaam bevindt zich het craniosacrale systeem wat van de hersenbotjes (cranium) tot aan het heiligbeen (sacrum) loopt. Het vormt de omgeving voor de hersenen en het ruggemerg.
Rondom de hersenen en het ruggenmerg bevindt zich het cerebrospinaal vloeistof en het stromen van deze vloeistof kent natuurlijke ritmische bewegingen. Ook de vloeistoffen in het lichaam kennen deze ritmische bewegingen.


Spanningen in het lichaam hebben een negatief effect op dit natuurlijke ritme. Een craniosacraal behandeling helpt spanningen los te laten, het cerebrospinaal vloeistof weer vrij te laten stromen en de natuurlijke ritmes in balans te brengen. Daarmee heeft craniosacraal therapie een gunstig en kalmerend effect op het hele lichaam, inclusief de hersenen en het zenuwstelsel.


Het kan zowel fysieke als emotionele verlichting brengen en kan de persoon weer in verbinding brengen met zijn hele wezen en een staat van ZIJN. Sommigen beschrijven het als een diepe meditatieve toestand waarin het lichaam komt.

Aangezien de therapie werkt met zachte aanraking is het geschikt voor mensen van alle leeftijden: baby’s, kinderen, volwassenen en senioren.


 

Image by Kyson Dana

Gezondheidsvoordelen

Deze therapie kan verlichting brengen bij:

  • slapeloosheid

  • hoofdpijn

  • onderrugpijn

  • zenuwpijn

  • emotionele problemen zoals angst, depressie,…

Het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Het lichaam bepaalt echter zelf wat er kan losgelaten worden. Alles gebeurt op het juiste moment!
 

De therapie duurt 60 minuten en tijdens een sessie blijft u volledig gekleed.
Er worden soms ook cranio-sacrale reflexpunten op de voeten gecombineerd om nog een dieper effect te hebben.

 

Image by Christin Hume
Image by Krystal Ng

Tarieven

Volwassenen: 60 min – 60 euro
kids tem 18 jaar: 60min – 55 euro

Afspraak maken

evi.thys@telenet.be /  Tel. 0497 11 49 15

Spa en wellness
RELAX afspraak maken

De opleiding Causale Voetreflexologie werd door BeVo (Beroepsvereniging van Reflexologisten België) erkend als opleiding tot professioneel reflexologist.

bottom of page