top of page
reflexologie Therapy
White.png

Causale Voetreflexologie

De voeten zijn de spiegels van de ziel

De behandeling

Causale voetreflexologie wijkt sterk af van de klassieke voetreflexologie in die zin dat ze op zoek gaat naar de oorzaak van bepaalde klachten en symptomen.

 

Elk orgaan dat gezond is, beweegt.

Door bepaalde redenen (operaties, littekens, toxines, ouderdom, emoties, …) gaat de beweging van een orgaan verloren en kunnen we uiteindelijk ziek worden.

In causale voetreflexologie wordt de beweging van de organen hersteld, via het bewerken van de corresponderende zones in de voeten in relatie met de emotionele zones in de hersenen. 

Causale voetreflexologie kan eveneens diepgaand werken bij emotionele of onverwerkte gebeurtenissen, omdat ze op alle niveaus heling teweeg kan brengen.
Verder werkt deze therapie bijzonder gunstig bij hormonaal onevenwicht of bij ontregeling van het polyvagaal systeem omdat de Nervus Vagus met heel wat reflexzones wordt gecombineerd. 

Via de voeten wordt het hele ‘ZIJN’ aangeraakt. Het is even de knop resetten zodat het zelfherstellend vermogen van het lichaam weer gestimuleerd wordt en je weer bij jezelf komt!

Er zijn bepaalde contra-indicaties voor causale voetreflexologie (zwangerschap, auto-immuunziekte, kanker,...). In dat geval pas ik de energetische en cranio-sacrale voetreflextherapie toe.

 

Tijdens de eerste sessie krijg je ook een korte voetdiagnostiek (tenen lezen). Voeten zijn de spiegels van de ziel en vertellen heel wat over wie je bent, wat je kwaliteiten zijn en wat uit balans is!

Image by Jan Romero

Gezondheidsvoordelen

  • diepe ontspanning van het zenuwstelsel 

  • betere doorbloeding van alle organen en energiebanen

  • ontgifting

  • losmaken van fysieke en emotionele blokkades

  • grondige stimulans van alle hormonale klieren

  • betere balans tussen lichaam en geest

Image by Ana Grave

OOK GESCHIKT VOOR KINDEREN!

Zoveel kids zijn tegenwoordig overprikkeld of worden gelabeld als 'HSP, ADHD, AUTISME, enz. Heel vaak is hun zenuwstelsel ontregeld waardoor ze niet meer genoeg kunnen ontspannen. Ook bij hen kan causale voetreflexologie helpen om terug meer rust in hun systeem in te bouwen. Ik volgde hiervoor een bijkomende specialisatie voor kids.
Deze behandeling helpt het zenuwstelsel te kalmeren, maar werkt bijkomend ook op veel emotionele conflictzones en geeft een diepe stimulans aan de hormoonkliertjes die in de groei en ook tijdens de puberteit zo belangrijk zijn maar vaak door stress onder druk staan! 

Afspraak maken

evi.thys@telenet.be /  Tel. 0497 11 49 15

Opgelet: bij sommige aandoeningen, mag er niet  causaal gewerkt worden omdat deze behandeling heel diep werkt. Dit kan tijdens het intakegesprek besproken worden. In dat geval zal er energetische en cranio-sacrale voetreflexologie toegepast worden.
In sommige gevallen kan er doorverwezen worden naar een osteopaat indien biochemische ondersteuning nodig is.

Spa en wellness
Image by Krystal Ng

Tarieven

Volwassenen

60 min  -  60 euro (vanaf de 2de sessie)
75 min  -  75 euro eerste keer, incl. intake en korte voetdiagnostiek

 

Kids tot 18 jaar: 60 min - 55 euro

Bij alle behandelingen kan je gebruik maken van de klantenkaart. Hiermee krijg je telkens op je 6de behandeling 30 % korting.

RELAX afspraak maken

De opleiding Causale Voetreflexologie werd door BeVo (Beroepsvereniging van Reflexologisten België) erkend als opleiding tot professioneel reflexologist.

bottom of page